--> 
Stratovarius   Turmion Kätilöt   Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus   Zero Nine   Altaria   Electric Deathbeat   Lazy Bonez   Angry Machines   BoneButton  

Stratovarius
Stratovarius is a Finnish power metal band that formed in 1984. Since their formation, they have released 16 studio albums, 4 DVD and 5 live albums. Along with German bands Helloween, Blind Guardian, and Gamma Ray, Stratovarius is considered one of the leading and most influential groups of the power metal genre.

Albumit:
Fright Night (1989)
Twilight Time (1992, alkuperäiseltä nimeltään II)
Dreamspace (1994)
Fourth Dimension (1995)
Episode (1996)
Visions (1997)
Destiny (1998)
Infinite (2000)
Elements Pt. 1 (2003)
Elements Pt. 2 (2003)
Stratovarius (2005)
Polaris (2009)
Elysium (2011)
Nemesis (2013)
Eternal (2015)
Enigma: Intermission II (2018)

Jäsenet:
Timo Kotipelto – laulu
Jens Johansson – koskettimet
Lauri Porra – basso
Matias Kupiainen – kitara
Rolf Pilve - rummut

http://www.stratovarius.com/pages/home.php
https://www.facebook.com/stratovarius/

Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt on kuopiolaisen Ancient Drive -yhtyeen raunioista koottu pääasiassa suomeksi laulava industrial metal -yhtye, jonka jäsenet ovat pääosin kotoisin Siilinjärveltä ja Kuopiosta. Se yhdistelee musiikissaan metalli- ja konemusiikkia. Yhtyeen perustivat taiteilijanimet MC Raaka Pee ja DJ Vastapallo. Nykyiseen yhtyeeseen kuuluvat MC Raaka Peen lisäksi Shag-U, Master Bates, Bobby Undertaker, RunQ ja DQ.

Studioalbumit:
Hoitovirhe (2004)
Pirun nyrkki (2006)
U.S.C.H! (2008)
Perstechnique (2011)
Technodiktator (2013)
Diskovibrator (2015)
Dance Panique (2017)
Universal Satan (2018)
Global Warning (2020)


https://www.turmionkatilot.com/
https://www.youtube.com/watch?v=RXZQ55kA1lM

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus tunnetaan uniikista raskaan rokin soundistaan. Yhtye perustettiin vuonna 1996 ja se teki huikean kahdeksan vuotta kestäneen uran suomalaisen raskaan rokin estradilla. Seitsemästä albumista neljä on ylittänyt kulta- tai platinarajan, ja myöskin live-esiintymisten suosio oli ennennäkemätön. Kokoonpanon tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat esimerkiksi Nyt on mies!, Surupuku, Lumessakahlaajat, Rajaton rakkaus, Kylmä tila, Hyvä ihminen ja Suomi sata vuotta. Myytyjä albumeja on yli 130 000 kappaletta.  Vuonna 2002 yhtye palkittiin peräti neljällä Emma-palkinnolla (Vuoden pop/rock-albumi, Vuoden albumi, Vuoden biisi sekä Vuoden yhtye). Joulukuussa 2004 yhtye jäi määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle, kunnes noin kaksi vuotta myöhemmin kertoi uransa päättyneen lopullisesti.

Kokoonpano julkaisi paluusinglensä Pitkän kaavan mukaan helmikuussa 2017. Kesäkuussa ilmestyi toinen single-lohkaisu, Suomi sata vuotta. Kummastakin kappaleesta julkaistiin myös video. Lokakuussa tuli vielä kolmas sinkku Isä ei jätä  ja marraskuussa 2017 paluualbumi Lauluja Suomesta. Musiikin julkaisee Sakara Records. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus palasi suurimmille festarilavoille kesällä 2018.

Yhtyeen kuudetta studioalbumia nimeltään Mahdoton yhtälö ei tarvinnut odottaa onneksi pitkään. Heti alkuvuodesta 2020 julkaistiin ensimmäinen single Kolme vuotta sitten ja albumi heti perään maaliskuussa.

Bändin keikoille paluuta on jälleen ehditty odottaakin. Vuoden 2019 aikana Timo Rautiainen &  Trio Niskalaukaus teki vain yhden 10 esiintymisen lyhyen kiertueen, ja senkin poikkeuksellisesti akustisesti. Keväällä 2021 yhtyeelle ojennettiin kultalevyt kappeleiden Lumessakahlaajat (3 milj. striimausta) ja Suomi sata vuotta (2 milj. striimausta).

Albumit
Lopunajan merkit  (1999)
Itku pitkästä ilosta  (2000)
Rajaportti  (2002)
Kylmä tila  (2004)
Lauluja Suomesta  (2017)
Mahdoton yhtälö  (2020)

Kokoonpano
Timo Rautiainen – laulu, kitara
Seppo Pohjolainen – rummut
Jarkko Petosalmi – kitara
Nils Ursin – basso
Jari Huttunen – kitara

Electric Deathbeat
ELECTRIC DEATHBEAT is a modern metal band hailing from Northern Finland.

Born as a one-man project in 2011 by JUHA VÄYRYNEN but when few years passed by it was time to unleash the machine with full force.

First real line-up saw its daylight in 2014, including two pair of brothers;

JUHA handling vocals, guitars and synths & ANTTI VÄYRYNEN taking care of low-end frequencies.

JONI ALATALO & JIRI HUOVINEN in guitars and WALTTERI VÄYRYNEN (PARADISE LOST, VALLENFYRE, BODOM AFTER MIDNIGHT etc.) behind the drums.

The same line-up had earlier played years together also in local bands like LUNA TREMENSIS & THE WARGASM.

Second configuration saw minor changes as JIRI took a leap from guitar to drummers seat and it was done.

Debut album "DEAD ECHO PARANOIA" was released worldwide in July 10th 2015.

In Spring 2016 ELECTRIC DEATHBEAT was the co-headliner in European Tour "The Singularity Tour" with Danish companions from RAUNCHY.

The tour included ten shows around Denmark, Germany, Czech Republic, Austria and Switzerland.

Also a show in St. Petersburg, Russia with AMARANTHE was played in October 2016.

Year 2018 saw another line-up change as JIRI decided to focus on his other projects.

OSKARI HAAPALAINEN stepped in and the show goes on.

JAAKKO KOSKINIEMI was introduced in 2019 as a second guitar player to fulfill live shows.

Second album "A GHOST TRIANGLE" is waiting to be released in the first quarter of 2022.

First single CONCRETE WATERS was unleashed in 10th of April 2021. The song features Lasse Sivertsen [Icarus 7, Raunchy (live), ex-Submission] as a guest singer.

ELECTRIC DEATHBEAT 2021:
JUHA VÄYRYNEN - vocals, guitars, synths [2011 - ]
JONI ALATALO - guitars [2014 - ]
ANTTI VÄYRYNEN - bass guitar [2014 - ]
OSKARI HAAPALAINEN - drums [2018 - ]
JAAKKO KOSKINIEMI - guitars (live) [2019 - ]
PASI HILTULA - synths (live) [2021 - ]

Facebook
Youtube
Instagram
Spotify
Twitter
Apple Music
DeezerLazy Bonez
Lazy Bonez perustettiin vuonna 2012 Tarot -yhtyeen rungolle. Melodisen hevirockin nimeen vannova yhtye on julkaissut kolme täyspitkää albumia - VOL.1 (2013), ALIVE (2015) ja Kiss of the Night (2019).

Kokoonpano:
Tommi "Tuple" Salmela - laulu
Jaakko Kauppinen - basso, laulu
Robert De Niiranen - kitara, laulu
Markku Mähönen - kitara
Topi Kosonen - rummut
Heikki Polvinen - koskettimet
Janne Tolsa - koskettimet.


https://lazybonez.fi/
https://www.youtube.com/watch?v=6sb6afb2FLk
https://www.youtube.com/watch?v=0kUCOUoPF1Y

Angry Machines
Angry machines on bändi joka perustettiin tributoimaan Ronnie James Dion uraa ja bändejä joissa hän esiintyi, Rainbow, Black Sabbath ja erityisesti Dion soolotuotanto on bändin setissä hyvin edustettuna.

lunperin bändi perustettiin vuonna 2002, mutta muutamien miehistövaihdosten jälkeen kokoonpanoksi on vakiintunut seuraava:

Laulu: Jukka Nummi
Kitara: Ari Rajaniemi
Rummut: Jussi Risto
Basso: Petteri Gullsten
Koskettimet: Jere Hartikainen


Bändi on keikkaillut jopa aika ahkerasti ympäri Suomen mutta viime vuosina muusikoiden muut projektit ovat hidastaneet toimintaa jonkin verran. Lankafesteillä bändi vieraili ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Dion kuolemasta tulee keväällä 12v. joten on aiheellista muistaa hänen musiikkiansa ja bändi kunnioittaa muistoa soittamalla ne suurimmat hitit ja myös vähän harvinaisempaakin materiaalia.

BoneButton
BoneButton eli luunappi -tuo entisaikojen ankara kuritusmuoto- sai alkunsa loppuvuodesta 2017, kun henkeen ja vereen Iron Maidenin nimeen vannova kaveriporukka päätti perustaa bändin lähinnä omia juhlia varten.

Ensimmäisen keikan bändi soitti 2018 villiintyneen yleisön edessä, ja tästä innostuneena toimintaa päätettiin jatkaa. Pian tämän jälkeen ulkomaan agentit saivat vihiä innokkaasta suomalaisesta tiukasti heviä paiskovasta bändistä, ja 2019 matka vei Yhdysvaltoihin klubikeikalle.
Alkuvuodesta 2020 bändi soitti keikan yhdessä Iron Maidenin ensimmäisellä albumilla soittaneen kitaristi Dennis Strattonin kanssa. Mies oli käynyt edellisen kerran Suomessa 1980 Maidenin riveissä, ja heti perään 40 vuotta myöhemmin vuorossa oli keikka BoneButtonin kanssa. Keikka meni sen verran hyvin, että jatkoa yhteistyölle onkin luvassa.

Bändin ensimmäinen festaribuukkaus oli kesälle 2020, mutta vallitsevan globaalin tilanteen vuoksi festarit peruttiin.

Kesä 2021 meni rauhallisemmissa akkarisettitunnelmissa, mutta sen jälkeen bändi on keskittynyt tiukkaan treenaamiseen tulevia koitoksia varten.

Puolangan LankaFestejä 2022 Bounarit odottavat innoissaan ja tiedossa on reilu annos Iron Maiden -covereita. Setissä on mukana klassikoiden lisäksi harvinaisempaakin materiaalia - myös sellaisia biisejä, joita Maiden ei itse ole soittanut livenä koskaan.

Laulu: Henriikka Malkamäki
Kitara: Juhana Koli
Kitara: Ville Mikkola
Rummut: Ville Maunula
Basso: Matti Keränen

Torilla tavataan!

Zero Nine
Kuusamosta ponnistava, nykyisin Oulussa vaikuttava Zero Nine oli Suomen ensimmäisiä vakavasti otettavia raskaan rockin puurtajia. Yhtye on ehtinyt pitkän uransa aikana lämmittämään keikkalavoja mm. AC/DC:lle, Iron Maidenille, ZZ Topille ja Scorpionsille.

Zero Nine oli Suomen ehdoton hardrock-kuningas 80-luvulla, ja varsinkin levyt White Lines ja Intrigue muistetaan suomalaisen heavyn virstanpylväinä yhä tänäkin päivänä

Kokoonpano
Keijo "Kepa" Salmirinne – laulu
Timo "Iso-T" Käsmä – kitara
Martti "Mara" Mäntyniemi – kitarat, taustalaulu
Jarski Jaakkola – basso
Matti "Iro" Murtola – koskettimet
Mikko "Dexta" aka "Borno" Korpela – rummut, lyömäsoittimet, kosketinsoittimet


Studioalbumit
Visions, Scenes and Dreams  (1982, Dig It)
Blank Verse  (1982, Dig It)
Headline  (1984, Dig It)
White Lines  (1985, Virgin Records)
Intrigue  (1986, Megafon Records)
Voodoo You  (1988, Amulet)
Freakshow  (1996, Poko Records)
N. E. Files  (2004, Poko Records)
IX  (2009, Poko Records)

Alatria
Altaria on noussut tuhkista ja tekee paluun vuoden 2006 kokoonpanollaan. Kokoonpano, joka on ollut yhtyeen tunnetuin ja menestyksekkäin sekä kokoonpano, jolla yhtye kiersi Euroopan klubeja ja festareita. Altarian ”Divinity” levyn avausbiisiä ”Unchain The Rain” on Youtubessa katsottu jo yli 1,2 miljoonaa kertaa. Altarian ”Invitation”-levyllä on Spotifyssa yli 1,4 miljoonaa streamausta. Vuosi 2020 on Altarian 20 v. juhlavuosi ja sen kunniaksi yhtye jukaisee uuden levyn.

Kokoonpano:
Taage Laiho – Vocals
Marko Pukkila – Bass
J-P Alanen – Guitar
Petri Aho – Guitar
Tony Smedjebacka – Drums

Studioalbumit
Invitation  (2003)
Divinity  (2004)
The Fallen Empire  (2006)
Unholy  (2009)

www.altariaofficial.com
https://www.facebook.com/altariaofficial